Magnolia Lane

Home, garden, parents, upbringing, females, life, males, fun, boys, games, girls, toys, health, food, pets, cats
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Måla om huset projektet

Go down 
AuthorMessage
Ingis
Admin
Ingis

Posts : 46
Join date : 2010-07-02
Age : 56
Location : Sverige

PostSubject: Måla om huset projektet   Mon Sep 13, 2010 6:39 am

Måla om huset projektet

Vi började med det här projektet ifjol sommar, då vi skrapade och tvättade tillsammans hela sydöstra sidan av huset. Sen målade maken Roald alltihop. Du kan se honom högst upp på stegen här. Vi hade också fått låna en byggnadsställning för att nå högst upp.

I år skrapade vi och tvättade den sydvästra framsidan av huset, som ligger mot vägen. Roald målade som förut och bytte också en hel del ruttna brädor. Tyvärr kom regnet innan han hann skrapa och måla runt fönstrena, som var i sämre skick än den andra sidans fönster. Han rev också det extremt fula balkongräcket. Vi har planer på att göra om brädorna där från dubbla lager av röda till enkelt lager av vita, som dessutom ska få en viss snitsig form. Vi får se hur det blir med det.

Nästa år hade vi tänkt fortsätta med den nordvästra delen, som också är hög. Vi får nog skaffa en ställning igen då, vilket jag inte ser fram emot. Men den sidan är annars ganska enkel, men bara två stora fönster och två små. Sen måste vi också göra klart det vi inte hann iår, så det känns som vi blivit lite efter.

2012 hade vi tänkt måla om verandan och övriga nordöstra delar. Det blir mycket fönster och ganska knepigt, då huset delvis är mycket högt där, trots att det inte är en gavel. Efter det ska huset vara rödmålat - äntligen. Vi målade ju om alla fönster när vi var rätt nyinflyttade. Speciellt alla som förra ägarinnan låtit bli att måla överhuvudtaget. Därför är det många dåliga fönster i huset, trots att de är relativt nya. De måste vara insatta så sent som runt 1990.

Det här var alltså det projekt vi håller på med utomhus. Inomhus har vi andra projekt på gång, som just nu segat ut väldigt på tiden. Mer om det senare.

_________________
Lev nu i det liv du vill ha!
Back to top Go down
http://vetteljus.org/magnolia
 
Måla om huset projektet
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Magnolia Lane :: Home & Garden :: Our homes-
Jump to: